IMG_1908Finalewedstrijd turncompetitie
In Spijkenisse werd op 28 november de finale wedstrijd van de turncompetitie VPR geturnd. Deze tweede, tevens laatste, turnwedstrijd zou een spannend en verrassend verloop krijgen. Na de eerste wedstrijd waren de onderlinge puntenverschillen bij de meeste deelnemers erg klein.
Aan deze wedstrijd mochten de recreanten meisjes t/m 12 jaar deelnemen en alle recreanten en selectie turners. In enkele categorieën, niveaus, werd het klassement op z’n kop gezet, waardoor er verrassende winnaars waren. KDO bleef desondanks in veel klassementen aan kop. Het eindresultaat was negen keer goud, vier keer zilver en vijf keer brons.
Na deze medailleregen werden de bekers uitgereikt aan de beste deelnemers na twee wedstrijden. Ook hier gingen heel veel KDO leden met de titel Eilanden Kampioen 2015 en een beker naar huis.
De kampioenen in Spijkenisse waren: Lianna Ruisch, Fleur Overgaauw, Milan v.d. Berg, Daan v.d. Berg, Geert Strijdhorst, Christopher Brumond, Sem van Heeswijk, Koen Vink en Tom Imholz.
Met de eilanden kampioenen van vorige week erbij opgeteld komt KDO maar liefst op een totaal van 21 eilanden kampioenen in 2015. Hierbij moet ook Suzanne Pierse als kampioene genoemd worden die vorige week in turnhal de Fazant haar wedstrijd won.
De selectie turners konden zich tevens nog plaatsen voor de toestelfinale op 12 december in Hellevoetsluis. Bijna alle KDO Cycle Parts turners hebben zich voor deze toestel finale weten te plaatsen.